Boston Bruins pokazili sen českých fanoušků! Pastrňák zatím na domácí MS nepřijede

David Pastrňák a jeho Rebecca se radují z dcery.

Autor: Pavel Krejčí

5. května 2024 8:26

Příští týden začne domácí mistrovství světa v hokeji, národní tým dnes čeká poslední přípravný zápas se Švýcarskem. Po závěrečném hvizdu bude oznámena nominace. Jisté je, že v ní bude chybět jméno Davida Pastrňáka, největší současné hvězdy českého hokeje. 

Pastrňák totiž se svými Boston Bruins pokračuje ve Stanley Cupu, tedy play-off zámořské NHL. Český střelec se o to výrazným způsobem přičinil v rozhodujícím sedmém utkání, které se hrálo v noci na dnešek poté, co Boston ztratil s Torontem vedení 3:1 na zápasy. 

S Bruins to v ultimátním zápase nevypadalo dobře, protože první gól vstřelili až ve třetí třetině Maple Leafs. Naštěstí vyrovnal Lindholm a v prodloužení přišla chvíle českého reprezentanta. Pastrňák překonal soupeřova brankáře kličkou do backhandu.

Boston tak čekají nejméně další čtyři zápasy ve vyřazovacích bojích, až pak by útočník mohl posílit národní tým, kterému vrcholí příprava na domácí šampionát. Češi dnes v Brně vyzvou Švýcarsko, po zápase oznámí trenér Radim Rulík, kteří hráči si jistě zahrají v O2 areně v Praze.

Témata: David Pastrňák NHL